"Finomkenyér"
sponsored links
A "Hot-dog" kiflik bejegyzés után régi ismerõs keresett meg, mondván "betelt a pohár, elegük van a bolti kenyérbõl, megakar tanulni kenyeret sütni".
Megbeszéltük, hogy segítek Nekik elindulni.
Tegnap kora reggelre hoztuk össze az elsõ találkozót.
Bekevertük az élesztõt és közben beszélgettünk a kenyérsütésrõl: emlékekrõl a gyermekkorunkból, meg a vágyaikról, milyen kenyereket szeretnének sütni, az alapanyagokról és a kenyérsütéssel kapcsolatos szertartásokról.
Bár a cél, a részben teljes kiõrlésû lisztbõl készült sokmagos kenyér, most a legegyszerûbb bárhol kapható finomlisztbõl, élesztõvel készült alapkenyérrel kezdtünk.
A képeken 2 adagból készült látható: a formakenyér az egyik adagból, a másikból lett a cipócska, a két zsemle és a kifli.
Az egyiket végig kézzel készítettük (kevertük, dagasztottuk), a másiknál az összekeveréshez használtunk egy teljesen ...